Min bakgrund

Jag är född och uppvuxen i Umeå tillsammans med mamma, pappa, storebror och katten Stisse (döpt utifrån en känd hockeyspelare på den tiden). Min formella kompetens består av; Personalvetarexamen från Umeå Universitet, diplomerad coach (ICF), mindfulnessinstruktör och Certifierad UL- och IL-handledare. Jag har jobbat flera år som chef och ledare och har fått uppleva hur svårt det är, men även hur kul det kan vara.

Jag har jobbat med HR-frågor på Huddinge sjukhus, SL, Bussdivisionen, Svenska Spel, SQM, TechTeam och varit inhyrd HR-konsult/chef på RIKTA Kommunikation, Q-Park, Empirikon samt jobbat med olika HR uppdrag i mindre företag. Företaget Addendum Konsult AB har jag haft sedan 1991 och hoppat mellan att vara anställd och företagare. Just nu är jag företagare och jobbar med utbildning, föreläser, coachar, leder grupputveckling, nätverksleder, faciliterar samt skriver en del.

Jag bygger på min erfarenhet och mina kunskaper varje dag då jag ser livet som ett ständigt lärande. Jag tror på enkelhet, öppenhet, tillit, acceptans, kreativitet, samarbete, prestigelöshet och människans enorma förmåga att utvecklas. Förmågan att skapa miljöer som tar till vara på människors olikheter tror jag bidrar till framtidens mest framgångsrika arbetsplatser.

Jag har haft förmånen att under ca.4 år jobbat på ett it-företag, som HR-chef, i ledningsgruppen, med att bygga ett företag utifrån människan i centrum. Vi skapade en miljö där det externa varumärket synkade med vårt interna varumärke, där våra medarbetare var vandrande varumärken tex  genom att vara fotomodeller i vår marknadsföring. Vi skapade ett ledarskap där mod var ett av värdeorden vilket innebar att ledarna tog tag i saker så fort som möjligt. Lösningsorienterat. Vi jobbade även hårt med att få en jämn fördelning män/kvinnor i företaget. Vi lyckades gå från 75/25 till 56/44. Vi satte målet att vara bland de 20 bästa företagen i vår storleksklass i tävlingen Great Place To Work – och lyckades. Vi dubblade omsättningen 3 år i rad i en tid när konkurrensen var stenhård och prisläget pressat.

Jag vet att det går att bygga framgångsrika företag med människan i centrum. Jag vet också hur och delar gärna med mig av mina tankar, erfarenheter, idéer och kompetens.

Kontakt