Stresshantering

Vi lever i en ny tid där vår uppmärksamhet hela tiden tas ifrån oss via mobiler, paddor, reklambudskap och andra upplevelser. Vi har möjligheten att vara uppkopplade hela tiden. Det händer saker varje sekund via Facebook och andra sociala medier, vi får mail hela dygnet. Vi kan inte ta bort den utvecklingen men vi kan lära oss att stänga av och på och ta ledarskapet över oss själva. Bara för att vi kan vara tillgängliga hela dygnet så innebär det inte att vi ska vara det. Vi behöver lära oss att använda dessa möjligheter men inte bli beroende av dem.

Jag har själv gått in i väggen (som det hette då på 90-talet) och vet hur det är när det är helt omöjligt att bara gå ner till affären och handla mat, att stå i en kö, att svara på sms eller i telefonen. Det går att komma tillbaka till vardagen och med mer energi men det tar tid. Det är även svårt att göra den resan själv, det går fortare och är säkrare att ta hjälp.

Jag jobbar gärna förebyggande med stresshantering så att man inte ska behöva uppleva hur det är att vara utmattad. Det finns så mycket man kan göra på en arbetsplats för att skapa arbetsmiljöer som minskar stressen. Det finns också mycket man kan göra som person.

Kontakt