Förmågan att stanna upp

004

Måndagskvällar innebär just nu att jag får träffa en härlig, entusiastisk grupp som går min Mindfulnesskurs.

Ett viktigt verktyg inom Mindfulness är SOAS som kan användas när vi hamnar i besvärliga situationer där det är stor sannolikhet att vårt automatiska beteende går igång, vi beter oss som vi brukar göra.

S – Stanna upp, O – Observera vad som händer, vad vi känner, tänker utan att värdera, A – Acceptera att detta sker just nu, S – Svara, agera eller Släpp situationen. Ta ett medvetet beslut om hur du ska agera.

Det handlar en hel del om att bryta mönster, bryta gamla beteenden som inte gynnar oss längre.

Imorgon kommer jag att berätta om vikten av ögonkontakt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *