Att välja och ta beslut

Ibland kanske du står vid ett vägskäl, du har olika alternativ men du vet inte vad du ska välja. Kanske beror det på att du inte vet vad du vill, kanske beror det på att du tänker för mycket på vad din omgivning skulle tycka, kanske beror det på att du inte har någon riktning i ditt liv? Som katten svarade Alice i Trollkarlen från OZ ”om du inte vet vart du ska så spelar det ingen roll vilken väg du tar”.

Hur brukar du göra för att komma fram till ett beslut? Skjuta upp det? Singla slant? Slå tärning? Göra en lista med plus och minus? Lyssna på din intuition? Samla på dig massa fakta? Ta hjälp av en kompis, att bolla med? Ta hjälp av en professionell coach eller annan samtalspartner?

När väl beslutet är taget, hur gör du då? Litar du på ditt beslut och går framåt, genomför? Tänker du ändå ”oj, tänk om de andra alternativen är bättre, tänk om jag väljer fel?” Är du öppen för att ändra ditt beslut om det känns fel på vägen eller håller du fast vid det du har bestämt?

Hur du än gör så har du ett mönster i hur du väljer, en struktur som du följer (vanligtvis) och en tidsperiod som hela processen tar. Titta tillbaka på tidigare lägen i ditt liv när du har tagit viktiga beslut så ser du mönstret. Det kan var nyttigt att veta och bli medveten om din process. Sen kan du välja om du vill fortsätta med den eller om du skulle vilja göra annorlunda.

#81Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *