Lucka 5 – Läsning utvecklar din empatiska förmåga

Nu i corona-tider med mycket hemmatid passar det utmärkt att läsa. När du läser skönlitteratur övas dessutom din förmåga att sätta dig in i andra människors situationer. Empatin tränas.

Jag har alltid älskat att läsa. När jag var liten bodde jag nära stadens bibliotek och tillbringade många njutbara timmar där. Man fick låna max 8 böcker, vilket jag tyckte var för få, och jag kommer fortfarande ihåg känslan när jag kom hem och öppnade boken. Nyfikenhet, spänningen och förväntan inför att ha många sidor framför sig att ge sig in i en annan värld, en annan människas värld.
Nu finns ju även ljudböcker men jag föredrar pappersböcker där jag kan bestämma tempot och rösten.

Vad läser du just nu? Vad berör dig i boken?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *