Att se och lyssna

Min dotter var ute och lekte en dag, när hon var sådär 4-6 år. Mitt i leken stannade hon upp, tittade på mig med sina kloka, vackra ögon och sa ”ibland kanske man inte ser för det man har sett”  för att sedan skutta iväg tillbaka till leken. Jag bara häpnade över hennes kloka ord som jag skrev upp i min mammabok. Många gånger har jag kommit tillbaka till den meningen ”att inte se pga det man har sett”.

Vi bär alla med oss vår historia och har alla fördomar, om andra och om oss själva. Det blir ett filter som vi ser livet igenom. Ibland kanske vi bara tittar runt men egentligen inte ser, vi är inte närvarande utan fullt upptagna med våra tankar. Det kan även hända att vi hör men inte lyssnar, vi är inte närvarande utan håller på med två saker samtidigt, tex kollar mobilen samtidigt som vi pratar IRL med en kompis på ett café.

Vad skulle hända om vi såg och lyssnade mer i våra liv? Vad skulle hända i ditt liv?
I mitt nästa blogginlägg får du tips på hur du kan bli mer närvarande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *