Vardagsövning – Mindfulness

Mindfulness är en av de bästa stresshanteringsverktygen som jag har hittat. Det är även ett förhållningssätt till livet. Så nu tänkte jag utmana dig i en vardagsövning. Det går alldeles utmärkt att träna Mindfulness utan att det tar någon extra tid. Det handlar om att vara uppmärksam på det som sker, i detalj, i stunden, med alla dina sinnen. Det kan du göra i alla vardagliga rutiner, tex när du lagar mat, duschar, går en promenad eller springer. Såhär kan det se ut för rutinen ”borsta tänderna”.

Ta fram din tandborste (manuell eller el spelar ingen roll) lägg märke till hur skaftet känns i handen (tungt, lätt, hårt. mjukt etc). Öppna tandkrämstuben och kläm ut en bit tandkräm på borsten. Var detaljerat medveten om alla moment du gör.
Borsta nu tänderna och observera hur tandkrämen smakar, hur det känns att borsten möter tanden, tandköttet, en tand i taget. Var hela tiden medveten om hur det känns och var tandborsten är, utan att tänka. En del av övningen är att din hjärna ska få möjlighet att vila. När en tanke kommer upp låt den bara passera, som ett moln. Fokusera bara på att borsta dina tänder håll inte på med multitasking såsom tvätta handfatet, vattna blommorna, prata, gå runt samtidigt som du borstar tänderna. Var även observant på de tankar och känslor som finns i dig, just denna stund.

Lycka till!

#5Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *