Tålamod en utmaning

Tålamod är förmågan att kunna utstå väntan, förseningar eller svårigheter med bibehållet lugn (wikipedia).

Mitt tålamod är inte alltid så bra, jag är nog i grunden rätt otålig och snabb. När motivationen är hög är det lättare att ha tålamod, att se lite mer långsiktigt. Livet har verkligen gett mig träning – i tålamod.

Tålamod – mod att tåla, att vänta, att inte veta, att ha tillit, att försöka gå från väntan till längtan. Att använda mellantiden till något meningsfullt.

Vi kan idag styra och påverka väldigt mycket i våra liv, kanske därför vi har generellt mindre tålamod nu, som jag upplever det. Allt ska gå så snabbt, det ska ske något hela tiden. Vi har hela tiden något att göra – via paddan eller mobiltelefonen. Vi har sällan långtråkigt eller ingenting att göra. Hjärnan vill  ha snabba belöningar vilket påverkar också.

Det kan ju även vara bra att vänta, man ska tex ”sova på saken” innan stora beslut tas. Eftertänksamhet gör att vi blir mer redo och tydligare med våra val och beslut. Tiden är en faktor som hela tiden är i rörelse.

Men åh så jobbigt det är att vänta och att inte veta!
Har du några tips på hur man kan utveckla sitt tålamod?

#4blogg100
#blogg100

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *