Energipåfyllning

Varje dag ger vi av vår energi till arbetet, studierna, sysselsättningar och andra människor. För vissa av oss ger vi bort vår energi hela tiden utan att sätta gränser och utan att fylla på med ny energi. Det leder till låg energi och trötthet och i förlängningen utmattning.
Man kan tänka sig energiflödet som ett kretslopp, det vi ger ut behöver vi även tanka på med ny energi. Ungefär som för bilen som vi tankar när bensinlampan lyser rött. Lär vi känna våra, kroppens signaler kan vi i tid se till så att vi får ett jämnare energiflöde vilket gynnar vår hälsa. Varje person har sin individuella fysiska punkt i kroppen som gör ont när vi börjar bli för trötta tex huvudvärk, orolig mage, en gammal knäskada eller ond och spänd nacke. Lyssnar vi på dessa tidiga signaler och fyller på med ny energi, vilar, sätter gränser, lyssnar på våra behov, rensar i kraven och prioriterar kan vi förebygga trötthet och utmattning.

Hur fyller man då på med ny energi? Jo, genom att se till att basbehoven tillgodoses och att göra aktiviteter som man tycker är kul, tex träffa vänner, träna, vara ute i naturen, meditera, sjunga, skriva, leka med barnen etc. Basbehoven är att äta, sova, röra på sig och närhet/sex.

#10Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *