Negativa/positiva nyheters påverkan

Jag har under många år förfärats över medias nyhetsrapporterande med övervägande negativa nyheter. Vad händer med oss människor när vi hela tiden blir överösta med negativa händelser av krig, död, våldtäkt, ekonomisk brottslighet, konflikter, sjukdomar etc? Eller rena uppmaningar typ ”nu kommer den livsfarliga svininfluensan” eller ”flera hundra personer bär på ett okänd sjukdom, det kanske är DU” – börja oroa dig NU!!!

Ja, reptilhjärnan går i gång, blir stressad, och vi hamnar i hot-flykt-läge. Rädslan slår till. Vilket inte är bra för oss som individer, är vi då fler blir det grupper och hela samhällen. Utmattningen som sprider sig. Inte någon bra påverkan. Förminskande tänker jag. Energiläckage.

Hur skulle det vara om det var tvärtom – om vi hade övervägande positiva nyheter.
Tänk dig att vakna till morgontv eller morgontidning med ljusa rubriker. Positiva nyheter såsom; goda relationer, giftemål, nya jobbmöjligheter, lyckade affärer, goda möten, kärleksfulla handlingar, ungdomar som lyckas, företag som agerar etiskt, arbetsmiljöer som stimulerar kreativiteten, situationer som reds ut.
Börja glädjas redan nu! Jaaaa, vad jag skulle vilja att det var så!!!

#9Blogg100
#Blogg100

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *