Självledarskap

Solen glittrar i vattnet

Tänk dig en dag som börjar fel, direkt när du vaknar slår du tån i stolsbenet, du hoppar runt och smärtan är sååå olidlig, mindre vackra ord kommer ur din mun. Du välter ikull din sambos favoritvas som går i tusen bitar. Din sambo kommer utfarande ur duschen och undrar vad i h…vete det är som pågår. Mindre vackra ord kommer ur hens mun.
Hmm dålig start på dagen. ”Jaha, det här är en sådan där skitdag” tänker du och har plötsligt satt förväntningarna på hela dagen. Du kommer att förvänta dig att saker strular, du kommer att förvänta dig att du gör fel, att du är sur etc. Förmodligen kommer din dag att bli just så – en riktig skitdag!

Eller så stannar du upp efter den första händelsen med tån och vasen och tänker ”vilken tokig start, nu kan allt bara bli bättre, jag får anstränga mig extra mycket idag på att vara närvarande så att inte min start påverkar resten av dagen negativt”. Börja direkt med en medveten handling tex att krama om din sambo och be om ursäkt för att du råkade ha sönder vasen.

Du kan göra skillnad på din dag – ta chansen! Det är du som är ledaren i ditt liv.
#16Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *