När du känner obehag öppnas dörren till utveckling

Det kan vara situationer som att ge någon feedback, säga till när något blivit fel, göra något nytt som jag inte har gjort förut, prata inför en stor grupp, stå upp för mig själv, säga nej, informera om något negativt, som ledare säga upp en medarbetare eller annan situation som jag känner obehag inför. Ibland smiter jag och undviker att göra något, jag backar och låter det rinna ut i sanden eller ber någon annan göra det. Eller också skjuter jag på det och det blir en surdeg.
Om och när jag väl tar tag i situationen och möter obehaget så sker en utveckling. Jag känner mig stolt över mig själv att jag vågade, att jag tog tag i situationen även om det var jobbigt och tufft. Förmodligen lärde jag mig något, om mig själv och om någon annan. Jag fick möjligheten att se en ny sida hos mig själv och hos någon annan. Jag tog ett medvetet beslut att inte agera utifrån autopiloten utan aktivt välja att gå emot motståndet.

Min rädsla, mitt obehag kan antingen bli mitt hinder eller min möjlighet till utveckling. För varje gång som jag vågar möta mitt motstånd, mina rädslor så blir det lite lättare att göra det nästa gång. Jag bygger tillit till mig själv.

#15Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *