Mindfulnessövning i vardagen

Frukost (lunch, mellanmål eller middag går lika bra)
Var extremt närvarande i alla detaljer när du tillagar din frukost. Använd dina sinnen; ögonen – titta på alla färger som finns i det du tillagar, äggets vita och gula färg, formen, brödets textur och färg, kaffets/teets/juicens färg och konsistens.
Doft – kaffe, brödets och andra dofter
Känsel – hur känns det att skära en paprikaskiva jämfört med att skiva ägg?
Hörsel – hur låter det från kaffebryggaren, hur låter det när du skär saker på skärbrädan, olika textur?

När allt är färdiglagat sätt dig ner och fokusera på din frukost. Stäng av alla ljud runt dig, ingen TV, radio, musik, tidning, telefon eller annan distraktion. Låt alla sinnen få ta över och på det sättet låta din hjärna vila. Var medvetet närvarande i varje moment. Känn smakerna, temperaturen på de olika frukostdelarna. Var lugn. Du vet med din erfarenhet ungefär hur lång tid det tar att äta din frukost, stressa inte.
Tankarna kommer att komma, vi tänker 50-60.000 tankar/dag. Låt tanken få segla förbi ungefär som ett moln, fastna inte i tanken utan bara fortsätt att njuta av nuet och din frukost. Träna dig på att ta dig, vänligt, tillbaka till dina sinnen.

Det går bra att göra övningen tillsammans med andra antingen att ni gör det som en gemensam övning eller att du gör ovanstående själv så gott det går med andra runt dig.

Lycka till!

#14Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *