Från klagomål till önskemål

Det du fokuserar på blir större!
Gnäll på arbetsplatser och i relationer är en rätt vanlig företeelse. Det läggs mycket tid och energi på att prata om det man inte vill ha, det man är missnöjd med, det som inte fungerar och det man tycker illa om. I parrelationen fokuserar många på det som inte blir gjort, det den andra parten inte har eller jämför sig med sina grannar eller vänner och tittar på det de har (som vi inte har). Det leder till stress och känsla av otillräcklighet.

Vi kan lika gärna ta på oss andra ”glasögon” och välja att fokusera på det vi har, det som fungerar och på kärlek istället för hat (rädsla). Vad är det du vill lägga din tid och energi på? Egentligen? Vilken känsla vill du ha mer av? Vilken vill du ha mindre av?

Att gå från klagomål till önskemål. Vad är det du vill istället för det du inte vill. Välja medvetet vad du lägger din tid på. Fråga dig ”vad är syftet”, vad är det jag vill med det jag kommunicerar? Vad är det jag sprider?

Alla kan vi påverka, vill du bidra till mer hat eller till mer kärlek?

#13Blogg100
#Blogg100

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *