Tid att tänka klart

Vi tänker 50-60.000 tankar per dag säger forskarna, Hur många gånger vi blir störda när vi tänker vet jag inte men förmodligen väldigt många gånger. Störningarna kan vara att vi blir avbrutna, personer som inte lyssnar, mobiltelefoner som låter och flashar till, en stressad miljö, kyla, värme, något som rör sig i vårt synfält, ljus, ljud, hunger, törst, stress, oro, tidsbrist mm.

Jag började idag en kurs i en metod som heter ”Time To Think” om hur man skapar en miljö för att få tänka fritt och klart. Så oerhört intressant vad som händer när vi får tänka fritt utan störningar. En som tänker och en som lyssnar aktivt utan att ställa frågor eller säga någonting, bara fokusera på att lyssna och uppmuntra. Eller en hel grupp där en och en får tänka fritt och högt tills den är klar och ger tänkandet till nästa person. Jag ser verkligen fram emot att få använda detta nya verktyg i mitt arbete. Längtar till morgondagen och dag 2 på kursen.

När tänkte du fritt och klart senast?

#27Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *