Positiva glasögon

Jag tror på att försöka hitta det positiva i livet, att lägga fokus på det som fungerar, det som är bra, det som är vackert. Med det menar jag inte att man ska förtränga det som är jobbigt, negativt och tungt. Jag menar att alla känslor får ta plats och finnas men att styra mot det positiva, försöka se det positiva i det negativa. Att ta på sig de positiva glasögonen. I de tuffaste situationerna finns de största lärdomarna, det är när vi har gått igenom dessa som vi växer som mest. Lärdomen är då det positiva med händelsen.
Jag brukar tänka så när jag hamnar i en tuff situation ”vad är det jag ska lära mig nu” och då känns det lite bättre, lite mer meningsfullt att ta tag i situationen.

Språket kan vi också använda på ett mer positivt sätt, alla negationer bort, säg tex ”kom ihåg” istället för ”glöm inte”. Fokus på det vi vill istället för det vi inte vill.

Det vi fokuserar på blir större! Fundera på vad det är du vill ”göda”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *