Eld – värme och lugn

Jag kommer ihåg när jag var typ 5 år och var med i kyrkans miniorer. Vi fick pyssla och avslutade varje träff med att sitta i ring runt ett tänt ljus. Ledaren läste en bibeltext och jag tittade in i ljuslågan och kände mig totalt lugn och varm inombords. Det var som en stunds meditation och jag längtade alltid till den.

Nu några år senare har ljuslågan samma effekt på mig och även att sitta vid en brasa/kamin och bara titta på lågorna med avslappnad blick. Det är någonting meditativt med det, värmen, sprakandet, ljuset, rörelsen, doften och lugnet. Alla sinnen blir berörda och hjälper mig att vara fullständigt närvarande i stunden.

Vad betyder eld, ljuslåga, brasa för dig?

#25Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *