3 tips på hur du kan låta hjärnan vila i helgen

I vårt informationstäta samhälle där vår uppmärksamhet hela tiden dras till händelser på sociala medier, prat i mobiler, reklamaffischer, ljud, poddar, musik etc. behöver vår hjärna vila regelbundet. Återhämtning är avgörande för om vi ska gå in i utmattning eller ej. Ok, men hur gör man?

1 – Avlasta hjärnan från ljud så mycket det går, gå ut i skogen (utan att lyssna på  poddar eller musik). Var närvarande i det du ser runt ikring dig, se hur stora knopparna är på buskarna, är det möjligt att hitta någon vårblomma, hur låter det när du går etc. Subtilt fokus på din kropp och dina sinnen.
2 – Prova yoga – finns på youtube så kan hela familjen vara med. Fokus på kroppen och andningen.
3 – Laga mat med alla dina sinnen; smak, doft, syn, känsel och hörsel. Känn skillnaden på att skära en paprika gentemot en köttbit tex. Fokus – dina sinnen.

Lycka till!

#31Blogg100
#Blogg100

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *