Långfredag – långtråkigt?!

Jag kommer ihåg när jag var barn, långfredagen var en jättelång dag, tråkig dag. Vi  hade det långtråkigt. Är det någon som har det idag undrar jag? Jag hör inte de orden idag – att någon har långtråkigt. Det finns hela tiden något att göra, jag oftast för mycket att göra så att vi känner oss stressade! ”Jag hinner inte”, ”jag har inte tid” är mer vanligt att jag hör i min omgivning. Vi har överflöd med saker att göra.

Det bästa med när jag var liten och hade det långtråkigt det var att fantasin och kreativiteten fick tid att jobba. Till slut så kom jag fram till något att göra, något som jag kom fram till själv att jag ville och kunde göra, ingenting serverat.

Jag tror att det är nyttigt att inte ha något att göra, att känna att det är långtråkigt, för en stund. Det är som en stund av tomrum, en paus från allt som pockar på vår uppmärksamhet hela tiden.

#45Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *