Sällskapsspel

Jag är uppvuxen med spel; kortspel tex fyrmansvist, poker, gurka, omnibushjärter, canasta, bridge, gin rummy. Kinaschack, Fia med knuff, back-gammon, schack, Monopol, Risk, Alfapet, Mahjong etc. Vi spelade på kvällarna när vi var på husvagnssemester nere i Europa, vi spelade när vi var i sommarstugan, vi spelade med kompisar. Min storebror spelade Bridge med några kompisar och jag fick hoppa in när någon var sjuk. Det var stort, jag fick skärpa till mig ordentligt, inte flamsa på eller vara barnslig. Det gick bra. Jag kan fortfarande känna den där härliga känslan av att ha en bra ”hand” då jag fått riktigt bra kort att spela med och känslan av att vinna.

Nu spelar vi spel nästan bara på sommaren, lägger undan mobilerna, paddor och datorn för en stund. Vid storhelger som nu finns det tid för spel. Vädret verkar bli lite sisådär och man kan med gott samvete hålla sig inomhus. Jag och mina barn kommer att ta fram kortleken eller yatzyn och bara njuta ett tag. Kanske hittar vi något nytt kortspel, chansen finns. Det är kul att lära sig något nytt.

#44Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *