Öka din närvaro – ta hjälp av naturen!

Nu är en fantastisk tid att träna på att leva i nuet, att öka sin medvetna närvaro. Naturen börjar ändra färg, det knoppas på träd och buskar, vårblommorna börjar visa sina färggranna blommor och blad, träden i Kungsträdgården står i vacker rosa blom. Varje dag ser jag skillnad på knopparnas storlek och färg. Vi kan njuta av olika växter som slår ut vid olika tidpunkter. Stanna upp, använd dina sinnen, se, lyssna, dofta, känn – allt finns där nära dig. Ta vara på tiden, är det soligt – gå ut och njut för det är just då, just där som solen skiner, kanske bara några minuter. Låt hjärnan vila en stund och var bara i din kropp och njut av just den här stunden, just nu, den här minuten känns allt bra. Låt stress, oro och ältande få vara ett tag, boosta lugn-och-ro systemet i din hjärna.

Känn dig som en del av naturen, blomma upp, vakna, le, sträck ut dina händer, krama om din kollega, vän, barn, partner lite extra. Upplev det ljusa, fyll på med energi!

#43Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *