Så kommer du bort från tankarna/huvudet och ner i kroppen

Vår hjärna är idag överhettad hos många av oss. Vi är hela tiden uppe i huvudet och tänker, rationaliserar, analyserar, problemlöser. Det är ett av problemen som bidrar till utmattning, att överanvända hjärnan och tänkandet. Vi behöver träna på att vara mer i kroppen så att hjärnan kan få vila en stund. Det är även ett sätt att få bättre kontakt med sina känslor.

Här kommer två tips på hur du snabbt kan komma bort från hjärnan och tankarna och ner i kroppen.

  1. Flytta ditt fokus ner till fötterna, känn hur fotsulorna möter underlaget och föreställ dig att du har ett kontaktuttag i jorden som du pluggar in fötterna i.
  2. Flytta ditt fokus ner till fötterna, känn hur fotsulorna möter underlaget och föreställa dig att du har rötter under fötterna som letar sig ner i jorden och gör att du står stadigt i marken.Den här mentala övning är även perfekt att använda sig av när man spelar golf för att få en ökad fokusering och närvaro i sin kropp istället för i huvudet.

#61Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *