Walking meditation

Att meditera kan för vissa vara svårt, att bara sitta still, tankarna far, svårt hitta lugnet och fokuset. Då kan ett alternativ vara ”walking meditation” vilket innebär att man mediterar gåendes. Så här kan det gå till;

1. Ställ dig med fötterna höftbrett och slut dina ögon för en stund. Känn efter vart du har balansen, vagga lite fram och tillbaka för att hitta den.

2. Öppna dina ögon och fokusera på dina ben. Du ska nu göra gående rörelsen i tre steg, långsamt. Du lyfter upp benet, sträcker ut det och ställer ner foten, samma sak för andra benet. Gör rörelsen långsamt och i dessa tre steg.

3. Gör rörelsen lite fortare och prova med olika hastigheter och observera vad som händer med andningen. Hitta en rörelse som känns ”lagom”.

4. Lägg till andningen – andas in när du lyfter benet och andas ut när du sätter ner foten. Få ett flyt mellan andning och rörelse. Prova även att blunda och gå, observera vad som händer i kroppen, tex med balansen.

Viktigt att fokuset är i benen och inte i huvudet så att hjärnan får vila en stund.
Lyckat till!

#60Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *