Att ge och få

Att få ge och hjälpa någon är en ära. Det känns gott i hjärtat att göra skillnad för en annan person. Att göra en handling för någon annan för att man vill inte för att man vill ha något tillbaka. Vissa ger för att få tillbaka eller i alla fall väntar sig att få tillbaka något från samma person som man har hjälpt. Jag tror att man behöver se det i ett större perspektiv där det man ger kommer tillbaka från någon annan någon annan tid. Annars blir givandet inte äkta utan för att man vill ha något, det blir villkorat på något vis. Syftet, varför man gör någonting påverkar handlingen. Ofta är det omedvetet och går automatiskt tex om man får en komplimang och ger en komplimang tillbaka bara för att ge tillbaka inte för att man nödvändigtvis tycker så. Man bara härmar. Energin blir helt olika om man är ”äkta” än om man härmar. Det kan vara från båda hållen, den som ger en komplimang kanske också gör det för att få tillbaka och tvärtom.

När man får något, tex en komplimang kan man bara ta emot den och säga tack!  Ibland har man även svårt att ta emot, man tror att personen ljuger eller är ute efter något. Det är även vanligt att man har svårt för att ta in och tro på positiv återkoppling vilket ofta beror på låg självkänsla.

Det ligger mycket känslor (kärlek och rädsla) bakom att ge och att ta så öppna upp ditt hjärta och lyssna på ditt syfte och din tacksamhet av att få ge och att få ta emot.

#67Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *