Att vara autentisk

Autentiska personer får dig att känna att du kan vara dig själv i deras närhet. Att vara autentisk betyder att vara äkta, genuin, pålitlig och trovärdig.

Autentiska personer känner sig själva, de dömer inte utan lyssnar. De är sanna mot sig själv och uttrycker sina åsikter och behov på ett respektfullt sätt. De är ledare i sina liv och styr utifrån sina värderingar, de har en inre kompass som visar vägen. De accepterar sig själv med alla sina sidor (acceptera innebär inte att gilla utan att se verkligheten som den är). Autentiska personer talar utifrån egna erfarenheter och har inga åsikter om sådant som de ej vet eller har någon erfarenhet av.  De lever som de lär, är realistiska, varken förskönar eller förvränger. De tar ansvar över sitt beteende och tar hand om sig själv både fysiskt och mentalt och emotionellt. Autentiska personer bryr sig inte om att ha ett stort ego och behöver inte yttre bekräftelse utan är nöjda och stolta över att vara sig själv.

#73Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *