Beteendet kommunicerar med omvärlden

Det som ställer till det ofta i kommunikationen mellan människor är att vi lever och ser våra liv inifrån och ut och de vi möter ser oss bara utifrån, det vi sänder och kommunicerar via vårt beteende, ord och minspråk. Ibland har vi dålig koll på vad vi sänder och hur vi beter oss. Vi vet ju inuti vad som är sant, det vi egentligen vill säga, visa, sända ut men vi har inte alltid så bra koll på hur vi lyckas.

Om du tex är osäker på vad du vill sänder du förmodligen ut dubbla budskap och blir otydlig både för din omgivning men även för dig själv. Beteendet blir kanske lite kantigt eller försiktigt, lite ofokuserat och icke närvarande. Kanske flyr du in tex i mobilens eller datorns värld, där du kan ha mer kontroll.

När din inre känsla och tanke är synkade med ditt beteende blir du tydlig. Du vet vad du vill, du känner inspiration för det du vill och du beter dig engagerat och förväntansfullt.

Har du tex bestämt dig för att inte visa dina känslor (pga att du har blivit illa bemött tex) sätter du upp ett beteende som är som en vägg för att skydda dig. Du sänder ut att du inte vill ha kontakt, att mig når man inte, jag döljer saker för dig. Det blir svårt för den som möter dig att få kontakt och att känna ärlighet och äkthet. Tilliten finns inte hos dig och blir svårt för den andra att känna också.

Ett sätt att träna på att bli medveten om sitt beteende är att be om feedback, att fråga mottagaren hur den uppfattar dig, ditt beteende och det du säger. Ett annat sätt är att se sig själv i spegeln för att uppfatta hur man visar en känsla tex ilska eller glädje.

#79Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *