Våga blomma ut – du är unik!

Många av oss strävar efter att vara ”normala”, att tillhöra normen. Man jämför sig med andra och försöker bli lyckade. Att vara lyckad är att ha ett välbetalt jobb som anställd, bra bostad, bil, barn, pensionsförsäkring, goda vänner, båt, de senaste tekniska prylarna, fin inredning, nyrenoverat kök och badrum, kunna resa etc.

I min roll som professionell coach kommer jag nära mina kunder och deras liv och tankar om sina liv. Strävan efter att vara normal (perfekt) tar nästan ”knäcken” på många då de känner sig otillräckliga och inte nöjda, inte lyckliga. De har uppnått de flesta punkterna i att vara normal och är lyckade men inte lyckliga. De är trötta och slitna och funderar över livets mening. På gränsen till utmattning.

Jag brukar då fråga vad som är viktigast i deras liv och det är väldigt sällan eller aldrig som jag får svaret ”mitt nyrenoverade badrum”. Nej, det handlar om saker som är gratis, kontakten och relationen med sina barn, med sin partner, ett utvecklande jobb, de nära relationerna med släkt och vänner. Gratis i förhållande till pengar men inte i förhållande till tid och fokus. Det vi fokuserar på blir större och det vi inte fokuserar på tenderar att försvinna.

Jag rekommenderar den blommiga världen istället för den normala. I den blommiga världen får alla vara som de är, det är ok att vara olik, här välkomnas alla precis som de är, ingen förväntar sig att någon ska föreställa sig eller göra sig till. Det viktigaste i den blommiga världen är att lära känna sig själv och hitta ett sätt att förhålla sig till det man har och den man är. Att hitta sina styrkor/svagheter och att skapa och designa sitt liv utifrån det man vill utifrån de förutsättningarna man har. Här ses varje individ som speciell och unik och bemöts med respekt och tillit.

Det svåra med den blommiga världen är att samhället är anpassat efter det normala, så de regler som gäller passar inte för de blommiga. Samhället har väldigt svårt att förstå de blommiga och fortsätter att försöka trycka in dessa i den normala världen, och misslyckas om och om igen. De blommiga får betala ett högt pris och är ofta slitna och trötta. Men de är stundvis lyckliga!

#78Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *