Laga mat och baka – vardagsträning i Mindfulness

Jag har nog alltid tyckt om att laga mat men efter att jag utbildade mig till Mindfulnessinstruktör så blev mitt intresse ännu större och djupare. Att laga mat är vardagsträning i mindfulness då man fokuserar på de 5 sinnena och på så sätt blir fokuserad på nuet och närvaro. Nuförtiden lagar jag mat med mer subtilitet och känsla och använder syra, sötma och sälta för att skapa intressanta smakkombinationer.

Glädjen i att baka har jag haft med mig från tidig ålder då min mormor lät mig leka med mjöl och vatten. Att få gegga ihop det till en deg och använda händerna till att knåda och känna var en fröjd för en 3-4 åring. Det var alltid det första jag ville göra när jag kom till min mormor och där var jag ofta då mormor och morfar bodde våningen under oss.

Jag är så glad över att jag gillar att laga mat och baka eftersom det är så enkelt och att det är ett vardagligt göromål. Att få göra det tillsammans med någon gör det ännu roligare. Idag har jag och min älskade dotter Hanna lagat mat och bakat tillsammans. Hanna gillar också att laga mat och baka. Hon är otroligt duktig på att baka och fick också hon leka med mjöl och vatten som liten. Vi står där bredvid varandra i mitt lilla kök och rör, hackar, kokar och avsmakar. Grillen har perfekta glödande kol som bara väntar på att få omfamna och tillaga gott kött, kyckling och grönsaker. Det är så härligt att få använda alla sina sinnen; smak, doft, syn, hörsel och känsel. Hjärnan får vila en stund. Att sedan få njuta av god, smakrik mat med nybakad efterrätt det är lycka, det är vardagslyx. Vetskapen om att det finns hur många recept som helst att prova och det kommer nya hela tiden är bara toppen då lärandet och utvecklingen fortsätter hela livet.

#94Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *