Nätverkande

Nätverka är en naturlig sak i dagens arbetsliv. Det finns en mängd olika nätverk; kompetensnätverk, affärsnätverk, sociala nätverk. Olika struktur och syften, likheter och olikheter. Alla har vi dessutom ett personligt nätverk med människor som vi har, mer eller mindre medvetet, samlat på oss genom åren. Hur lyckas man då med att nätverka? och vad betyder det? Att verka genom nät. Att bygga relationer som hjälper en att verka i den verksamhet man har, som anställd, som student, som entreprenör, som företagare, som förälder etc. Det är en konst och en aktiv handling. Att tänka ut vad man behöver, vad man söker är ett sätt att skapa aktivitet. Ett annat är att rita en nätverkskarta och använda sig, aktivt, av det nätverk man redan har. Man kan även där se vilka kontakter man saknar och söka nya kontakter som utvidgar nätverket. Ett nätverk kan hjälpa dig med oändligt mycket saker; information, kunskap, relationer, hjälp att hitta de som kan hjälpa dig, inspiration etc.

Det handlar om att vara generös, att först ge och att ge utan att förvänta sig något tillbaka av samma person. Att se det i ett större perspektiv där du kommer att få tillbaka på många sätt från annat håll. Det är även en stor gåva att få ge, att kunna hjälpa någon annan till framgång och lycka.

Var rädd om och vårda ditt nätverk, det är guld värt!

#93Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *