Skulle du söka om det jobb som du har?

Medvetna val som skapar ditt liv – det liv som du vill ha. Hur har du det med det?

Det jobb/den sysselsättning som du har nu tex, har du valt det eller har du bara ”hamnat” där? Dina rutiner som du har i ditt liv, har du valt dem eller har de bara blivit så? Eller kanske har du gjort ett val utifrån att någon annan nära dig tyckte att du skulle göra det? Kanske gör du enligt normen och det egentligen är normen som har valt?

Eller så har du valt själv, det du vill och gjort ett aktivt medvetet val. Grattis i så fall för det är inte så lätt. Det är lättare att bara följa ”normen” eller göra som någon annan föreslår. På kort sikt i alla fall. På lång sikt så kan det nog komma ifatt dig, kanske som en känsla av missnöje, att aldrig känna dig nöjd, en rastlöshet, ett ständigt sökande eller oro som inte går att tolka. Det finns ständigt en fråga som hänger över dig, vad vill jag, vad är det jag egentligen borde göra?

Kanske iakttar du i smyg andra som verkar lyckade och lyckliga. Det verkar så enkelt för dem, de verkar veta vad de vill, de verkar ha hittat rätt, hittat sin ”talang”. Du ser bara målet och inte resan dit som förmodligen har kantats av både toppar och dalar, hårt arbete, kanske pengar som satsats, tid, energi, vilja, envishet, mod, tillit, utbildning/träning och framförallt personlig utveckling – att lära känna sig själv för att hitta sin vilja och sina drivkrafter.

Om du skulle välja om skulle du då välja ditt jobb igen? Om inte, vad skulle du vilja välja då?

#98Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *