Tur och otur

”Jag vet ingenting om tur bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag” sa Ingemar Stenmark på sin storhetstid. ”Tur i spel och otur i kärlek” är ett annat välkänt begrepp. Man kan alltså inte ha både tur i spel och i kärlek?

Tur – vad är det, egentligen. Finns det, fungerar det? ”Åh sån tur hen alltid har, hon vinner alltid på lotterier”. Ja, förutsatt då att hon köper lotter. Så, vad är tur, egentligen. Är det bara positivt tänkande och flow?

Det handlar om ett agerande, att träna mycket för att lyckas i något. Eller att skapa förutsättningar för att kunna vinna. Det går inte att bara sitta hemma på sin kammare och ha tur eller för den delen otur.

Och otur då? ”Aj, sån otur han hade då hen slog hammaren på tummen”. Ja, eller bara ofokuserad då hen missade spiken kanske… Vilken otur vi hade idag när vi spelade golftävling (partävling) då bollen stannade några centimeter från hålet. Ja, eller så slog vi helt enkelt bollen för löst…

Vad tänker du om tur och otur?

#97Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *