Lucka 12 – Låt hjärnan vila – Samtala

När du har ett samtal med en person låt hjärnan vila genom att fokusera på din kropp och dina sinnen. Förflytta energin från huvudet ner i kroppen. Undvik att analysera och tolka (tänka) på det som personen säger eller det du själv säger eller tänker säga. Bara var med personen i samtalet.

Lyssna på det personen säger – utifrån den personen inte genom dina egna tolkningar av det personen säger. Du behöver inte ha någon åsikt, bara lyssna – aktivt med intresse. Du behöver inte säga något, bara för att säga, utan det viktigaste är att lyssna.

Se personen, hur är kroppsspråket, vad säger magkänslan, vad säger personen med hela sig – inte bara orden. Vad är känslan du får.
Ställ frågor som kommer naturligt under samtalets gång (intuitivt) inte förberedda frågor. Känn kontakten mellan er. Utifrån kroppen och sinnena inte från hjärnan – tankarna.

Kommunikation kommer från latinet och betyder ungefär ”att dela”. Vad har ni  delat under samtalet?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *