Lucka 16 – Låt hjärnan vila – Kroppsscanning

Lägg dig på sängen. Sjunk ner med hela din kroppstyngd. Fokusera på en del av kroppen i taget, börja med fötterna. Scanna av alla tår, fotsulan, ankeln, hur känns det, ont, spänt, avslappnat eller ingenting. Fortsätt att uppmärksamma vaderna, knäna, låren, bäckenet, rumpan, magen på samma sätt. Scanna av ländryggen, mellandelen av ryggen, axlarna och armarna ända ut i fingerspetsarna. Kanske pirrar det i fingrarna. Observera halsen, hakan, käkarna, är de spända eller avslappnade? Munnen, näsan, kinderna, ögonen, ögonlocken, ögonbrynen, pannan, hårfästet, öronen och hela huvudet.

Nu har hela din kropp fått uppmärksamhet! Den känner sig sedd och bekräftad.

Grattis! Din hjärna har fått vila en stund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *