Lucka 17 – Låt hjärnan vila – Baka

Baka en kaka, lussebulle eller annat bakverk. Plocka fram alla råvaror som du behöver, sätt på någon favoritmusik. Se till att du har realistiskt med tid så att du slipper stressa. Använd dina sinnen; doften i alla råvaror som blir alltmer gudomlig tills bakverket är klart. Smak, en del gillar att smaka av degen och annars när den är nygräddad. Känsel, att knåda en deg, observera hur den känns mot händerna och underlaget. Känn känslan av att ta i med hela kroppen och arbeta med degen. Lyssna på hur det låter när du knäcker ett ägg, när du vispar, när du knådar degen. Se alla härliga ingredienser med olika textur, färg och form.

Njut av en stunds praktiskt arbete och att få använda händerna.

Grattis! Din hjärna har fått vila en stund.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *