Lucka 22 – Låt hjärnan vila – Prata med ditt barn

Avsätt några minuter till att verkligen prata med och lyssna på ditt barn utan att göra massa andra saker samtidigt. Var fullständigt närvarande i stunden med barnet. Låt tankarna passera som moln och fortsätt lyssna och prata. Uppmärksamma det som barnet säger, hur kroppen rör sig, vilka ord barnet väljer, vilken sinnesstämning barnet är i. Var observant på vad som händer i dig när du är i kontakt med barnet. Känner du dig nära eller har du svårt att fokusera? Vilka känslor och förnimmelser kommer upp hos dig? Barnet har fått full uppmärksamhet av dig, hur märks det på barnet. Hur känner du dig efteråt?

Grattis! Din hjärna har fått vila en stund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *