Lucka 21 – Låt hjärnan vila – Sova

Har du svårt att komma till ro när du ska sova? Många tankar i huvudet, stressad?

Lägg dig i sängen. Släck lampan, ta kontakt med din andning, bara känn efter var i kroppen du känner din andning just nu. Följ några andetag just därifrån och känn hur din kropp sjunker ner i madrassen.  Fokusera på dina fötter och observera hur de känns, varma/kalla, spända/avslappnade och vandra sedan uppåt i kroppen och uppmärksamma varje del i detalj. Känner du att det känns ont/stelt någonstans, andas utifrån det stället så ökar du blodcirkulationen och kanske känns det mindre ont. Fortsätt uppåt i hela kroppen tills du kommer till huvudet och håret – nu har hela din kropp fått uppmärksamhet. Troligen är du nu mer avslappnad så att det är lättare att somna, kanske har du redan somnat på vägen.

Grattis! Du har låtit hjärnan vila en stund.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *