Lucka 24 – Låt hjärnan vila – Spela spel

Spela ett spel tillsammans med barnen eller andra.
Låt hjärnan vila genom att inte tänka så mycket varken bakåt eller framåt utan träna på att vara i nuet (låt tankarna fladdrar förbi som moln när de kommer). Det går inte att ta bort tankarna men man kan styra sig tillbaka till det man håller på med och låta tankarna passera.
Använd dina sinnen för att underlätta, syn, hörsel, känsel, smak och lukt och intuition. Titta på alla dina spelkompisar och notera hur de ser ut, minspel, vad de säger och hur de gör, utan att tolka eller värdera. Fokusera på ditt spel när det är din tur, hur känns det, var i din kropp känns det när det går bra/inte bra. Uppmärksamma små små signaler och detaljer. Observera hur du känner det när du vinner/förlorar och hur du uttrycker det.

Grattis! Du har låtit hjärnan vila en stund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *