Lucka 11 – Att ge julklappar

Du har säkert som jag varit med om att få en present/julklapp som du förundrat dig över hur i hela friden givaren tänkte. Någonting som du absolut inte skulle kunna tänka dig att köpa till dig själv, ej heller använda eller ha ståendes framme. Något som inte alls är du. Eller den där glassmaskinen (gillar inte glass) eller dammsugaren som någon glatt gett dig och du lett tillgjort ”tack, öh…så… fint av dig”.

Tycker du, som många, att det är svårt att köpa presenter eller skjuter du upp det till dagen innan julafton då du desperat köper något alldeles för dyrt (för att kompensera) eller något snabbt på ICA eller macken. Kanske köper du något som du själv skulle vilja ha, eller något som du tycker att personen borde vilja ha.

Ja, det är inte så lätt. Ett tips är att använda empatin och byta perspektiv till den du ska ge julklappen till. Vad tycker hen om? Vilka intressen har hen? Den presenten som hen blev glad över senast vad var det? Har du snappat upp något önskemål hen har?

Det känns fint att ge, speciellt när personen blir genuint glad och känner sig sedd!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *