Lucka 13 – Ljuset och hoppet

Jag vet inte hur många nyanser av grått som finns och idag är det en ny nyans, något lite ljusare än igår. Idag kommer Lucia med ljus, när det är som mörkast, och ska påminna oss om hoppet. När jag var barn kunde jag sitta länge och bara titta in i lågan på ett ljus eller in i en sprakande eld i öppna spisen i stugan. Jag kände lugnet och hoppet då och gör det än idag. Vi människor behöver känna hoppet, vi mår bra av att längta efter och se fram emot något. Ljuset som finns där framme.

I mitt arbete som coach är en viktig uppgift att just hjälpa kunden att hitta ljuset, att se möjligheterna och vägarna framåt, sina egna vägar. Att möta personen där den är är en coachförmåga där empatin har stor betydelse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *