Lucka 14 – Medveten närvaro

Att vara medvetet närvarande innebär att du väljer att fokusera på det som sker just här och nu. Då får din hjärna vila en stund från alla tankar om det som var och det som ligger framför dig. Det går bara att vara uppmärksam på en sak i taget, för hjärnan, när vi gör fler saker samtidigt hoppar vi mellan olika fokus vilket är mycket slitsamt för hjärnan. Det går att träna upp sin medvetenhet och närvaro tex genom mindfulnessträning. Genom enkla meditationer där du fokuserar på din andning eller via kroppsscanning där du fokuserar på en del i taget i din kropp. Tränar du 3-10 min/dag så påverkar det din närvaro och medvetenhet. Du kommer närmare dig själv och har lättare att veta vad du vill och vem du är. Du ökar dina möjligheter att göra medvetna val där du fokuserar mer på vad du vill med ditt liv och din tid. Din självmedkänsla blir starkare och du tar hand om dig själv bättre.

Tips: Mindfulnessappen där du kan välja olika guidade meditationer och tidslängd. Du kan även ställa in en påminnelse så att du kommer ihåg att träna dagligen.
Du är viktig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *