Lucka 15 – Du är din bästa vän

Är du en hård ”chef” med dig själv? Tänker du att du inte är tillräcklig, inte tillräckligt smart, inte tillräckligt vältränad, inte tillräckligt bra, inte tillräckligt rolig, inte tillräckligt glad, inte tillräckligt omtänksam, att du inte räcker till som förälder, dotter/son, vän, kollega osv. Tänker du att du är tillräcklig, smart, vältränad, bra, rolig, glad, omtänksam, bra förälder, dotter/son, vän, kollega? Har du balans mellan dessa tankebanor eller har du övervikt av den första?

Det går att ändra detta ”tjatter” som är dina tankar. Det går att träna upp medkänslan med dig själv vilket då även ökar medkänslan med andra. Tex kan du behandla dig som att du är din bästa vän. Att prata (tänka) med dig själv och säga de saker du skulle säga till en vän. För ärligt talat skulle du nog inte säga till en vän en hel del av de tankar du har om dig själv. Stanna upp och lyssna hur dina tankar låter om dig själv!

Du behöver inte heller tro på det du tänker, det är…..bara tankar, inte sanningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *