Lucka 17 – Ring en vän!

Vi kanske inte kan träffa våra vänner just nu men det finns alltid möjlighet att ringa eller skriva. Kanske är det en vän som är ensam eller någon som har det jobbigt just nu. Den lilla ansträngning som du gör genom att agera kan göra stor skillnad för mottagaren. Bonus är den känslan du själv får av att kunna ge – villkorslöst.

Ett starkt minne för mig är när en fd granne till oss miste sin funktionsnedsatte son och jag tog mod till mig och åkte till deras hus, med en påse nybakade bullar, och ringde på dörren. Pappan öppnade och kunde inte hålla tårarna tillbaka när han mötte min blick. Jag sa inget utan bara gav honom en varm och lång kram. Han berättade att han känt sig så ensam i sin sorg, ingen vågade komma fram eller höra av sig. Förmodligen för att de inte visste vad de skulle säga, hur man beter sig mot någon som mist sitt barn.

Det sämsta man kan göra är att inte göra någonting tänker jag. Bara finnas till, vara med, hålla om (när man nu kan det igen) och visa att man bryr sig om.
Visa medkänsla helt enkelt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *