Lucka 18 – Omfamna det goda

När oron finns som en ständig påminnelse via media och andra kanaler är det lätt att se det mesta med rädsla eller negativitet. Vår reptilhjärna blir matad hela tiden och sätter igång vårt hot/flykt-system i hjärnan och kroppen. Vi kan då medvetet få igång vårt lugn-och-ro system genom att flytta fokus och tankar på att uppmärksamma det som är bra, vackert, gott och positivt – i stunden. Små detaljer i vardagen, ett barns klara ögon, en god middag, en vacker amaryllis som just har slagit ut, en kram från någon nära eller sig själv, nytvättat hår som doftar gott, den nyintagna granen som doftar skog, en julhälsning från någon vän/kund/kollega, ett tänt ljus, en god bok etc.

Vad har du sett, upplevt som bra, fint idag? Just nu?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *