Lucka 19 – Våga visa sårbarhet

Har du någon gång vågat berätta om något som är svårt för dig för andra? Något som du har gått och burit inom dig ett tag, som du inte har berättat för någon (eller få) utan har ältat fram och tillbaka i ditt eget huvud. Du blottar dig själv, visar din operfekthet och dina känslor/tankar. Då öppnar du upp för andras sårbarhet och möten kan uppstå på ett djupare, mänskligt plan. Medkänsla.

Vi går runt med så mycket som ligger dolt under ytan, har en mask som vi tar på oss. Vi tror att det inte syns men ofta sipprar det ut i någon form. Det är bra att vi kan välja vad vi visar och inte, vad vi berättar och inte. Integritet. Hur vi än väljer att göra så påverkar det de vi möter, våra relationer och oss själva. Att öka medvetenheten, att utmana sig att gå utanför komfortzonen är utvecklande. Som min Mindfulnesstränare Ola Schenström sa ”när det känns obekvämt finns möjlighet för utveckling”.

Du är din egen ledare, det är du som väljer. Kanske kan det vara värt att våga mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *