Lucka 20 – Lyssna på ditt hjärta

Jag har ibland en konflikt mellan min hjärna och mitt hjärta. Hjärnan säger nej och hjärnan säger ja eller tvärtom. Logik, fakta kontra känsla, intuition. Det sägs att vi tar de flesta beslut baserat på våra känslor. Står vi inför ett vägval kan vi få rådet att göra en plus och minus lista. Jag har gjort det många gånger men det valet som har mest plus blir sällan det beslut jag tar. I slutänden är det min känsla som får avgörandet. och tiden, ibland är jag inte mogen, klar att ta ett beslut. Vi har en massa verktyg för att fatta objektiva beslut som vilar på fakta men ibland undrar jag om all den tid som vi lägger på att ta reda på massa fakta verkligen är värt det. När vi ändå tar beslut med känslan. Jag tror att jag vänder på det och lyssnar på hjärtat först, sedan, om jag upplever att jag behöver det, inhämtar jag fakta. Det känns som om ju bättre jag känner mig själv och ju mer medvetet jag agerar desto lättare är det att ta beslut, snabbare dessutom. I den tid som vi är i nu, där allt är i rörelse och det enda vi egentligen vet är att framtiden kommer att förändras behöver vi nog utveckla snabbare sätt att ta beslut.

2 kommentarer

  1. Det du gör är säkert rätt. Rätt just för dig . Jag känner med dig . Möjligheter kommer och går . Ta beslut kan vara svårt. Vill jag ha förändring eller inte. Många gånger har jag hoppat på en möjlighet utan att veta vart det leder . Bra eller dåligt .Det enda jag vet är nu blir det nytt , mitt liv ändras .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *