Sommartider hej, hej!

Sommaren, en tid med stora förväntningar på sol, god mat och dryck, att ha trevligt, närhet med familj och vänner, tid att läsa, träna, uppleva, hälsa på släkt m.m. En tid som bryter av från vardagen med andra eller inga rutiner, mer tid och färre (förhoppningsvis) måsten. Det är också en tid för reflektion, vila och återhämtning.

Kanske har du en hel del inplanerat, kanske har du mycket öppet. Oavsett hur det ser ut så finns behov och förväntningar som du kanske inte är så tydlig med, inför dig själv eller/och i kommunikationen med andra inblandade. Många är dessutom, som jag, tidoptimister som vill hinna med och uppleva såå mycket som inte är realistiskt tidsmässigt under semestern.

Tre tips för att kunna njuta mer av din semester/sommar:
1 – Var tydlig och realistisk med dina förväntningar.
2 – Fundera igenom vad som är viktigt för dig att få med dig av denna tid.
3 – Var närvarande, använd andningen för att komma i kontakt med nuet. Använd dina sinnen, se, hör, känn, smaka, dofta på det som varje stund finns i din närhet. Se de små sakerna som finns just här och nu, se dina nära och kära i ögonen, le både med munnen och ögonen, se enkelheten och det vackra som finns i varje liten sak/människa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *