Hur du kan öka din tillit

Tillit till dig själv underlättar eller kanske tom är en förutsättning för att kunna ha tillit till andra. Generellt  kan du öka din tillit genom att du tar reda på vem du är och vad du vill.
Här får du några mer konkreta tips på hur du kan öka din tillit;

– Var medvetet närvarande när du gör saker, tex låser dörren, stänger av spisen, strykjärnet och andra rutiner som är lätt att bara göra automatiskt. Då behöver du inte ägna tid och tankar på att kolla, dubbelkolla att du har gjort rutinen. Du litar på dig själv – tillit.

– Våga släppa kontrollen – att inte veta. Tillit betyder ju just det att tro på något fast du inte vet. Gör en plan och lita på den. Revidera den när det behövs.

– Lita på din kompetens – du kan det du kan och ingen annan än du har just din kompetens. Sluta att jämföra dig med andra – var dig själv, var stolt över det du har.

Självledarskap – att leda sig själv, att faktiskt ta förarplatsen i sitt liv, skapar även tillit i stort och smått. Vad vill du uppnå den här hösten som ligger framför oss? Nästa blogg kommer att handla om att sätta mål och riktning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *