Att ta mikrosteg mot mål

Såhär på sensommaren/hösten när allt drar igång igen är det tillfälle att fundera över hur vi vill använda tiden. Ett vanligt misstag är att vi sätter för stora mål, jag rekommenderar starkt att sätta små mål alt ha ett stort mål men dela upp det i mindre delmål. I tanken är det så lätt att sätta mål och riktning men när vi ska agera blir det inte lika lätt. Det är svårt att bryta mönster och beteenden. Vår hjärna vill ha snabba belöningar. Vi är otåliga, det ska ske snabbt, helst nu med en gång. Det är viktigt för oss att lyckas, att se framstegen, annars ger vi lätt upp. Framstegen vi gör är små, ett litet mikrosteg i taget, tydliggör därför det lilla steg du har lyckats med så underlättar det för nästa steg. Klappa dig själv på axeln, bra jobbat och/eller fira dina framsteg med en god middag eller annat som du uppskattar.

Tips på hur du kan jobba med mål/riktning för att lyckas;

  • Ta reda på vad du verkligen vill under hösten, tex genom att göra en målboard (maila mig om du vill ha en instruktion hur du gör). Jag vill skriva en bok tex. Vilka mikrosteg gör att jag börjar gå i riktningen till att skriva?
  • Avsätta 25 min varje vardag för att träna mitt skrivande.
  • Anmäla mig till en skrivarkurs.
  • Prenumerera på tidningen Skriva,
  • Gå med i FB-grupp för skrivande
  • Läsa för att inspireras

    Varje gång jag gör något av ovanstående så går jag, med mikrosteg, mot mitt mål.
    Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *