Att vara i rörelse

Jag är 5 år och min mamma har anmält mig till en balettgrupp. I en ljusblå balettdräkt med volang tar jag mina första trevande balettsteg. Jag vet inte om jag tyckte om det i början men någonting händer inne i min kropp, det liksom frigörs någonting, Många balett-, jazzdans-, showdans-, afrodans-, zumbadans- steg senare kan jag fortfarande känna den där känslan av frihet. För mig är det inte bara att fysiskt få röra på kroppen utan även att hela tiden vara i rörelse mot nya mål, nya lärdomar, insikter, nyfikenhet, vetgirighet. Att vara i rörelse innebär att det hela tiden händer nya saker, små steg, som läggs på de steg som redan har tagits. Det jag tyckte var viktigt en dag kan vara helt oviktigt veckan efter.

När det gäller ledarskap så innebär det att kunna hantera den situation som uppstår, att vara närvarande och lyssna på mig själv och mina medarbetare, att inse att varje situation är unik och att varje medarbetare är så mycket mer än sin senaste prestation.

Vårt liv byggs här och nu, varje handling vi gör påverkar vår framtid. I tanken kan allt vara perfekt men bara i tanken. I verkligheten uppstår alltid saker som vi omöjligt kan veta eller ha kontroll på.

Att vara i rörelse underlättar, då det enda vi egentligen vet om framtiden är att den hela tiden förändras. Att vara i rörelse och ha tillit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *