Först och främst är vi människor

Varannan fredagmorgon har jag äran att få vara gruppledare i nätverket ”Business in Heart” tillsammans med min kära kollega Marie-Louise. Vi bjuder in lokala föreläsare och delar själva med oss av våra tips och tankar förutom då att vi minglar. I våras var en ung präst, Johanna, hos oss och föreläste om hur det är att vara präst idag. Hon sa att vi först och främst är människor och att vi behöver påminna oss om det. Jag blev väldigt berörd av de orden som jag har burit med mig sedan dess.

Liknande tankar kommer tillbaka inom forskningen kring mindfulness och compassion – medkänsla, just det att vi behöver förstå att vi är alla människor med all vår osäkerhet, vår otillräcklighet, vår önskan om att göra gott, att tillhöra, att vara respekterade och sedda. ”Vi är alla hjältar i våra liv” som Maria Nehmet sa vid en coachutbildning för några år sedan som jag deltog i. Det finns inga perfekta människor, det perfekta finns bara i tanken. Vi gör alla så gott vi kan, utifrån de förutsättningar som är just då. Tänk om vi kunde möta varandra och oss själva med nyfikenhet och acceptans istället för att leta fel och rätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *